› Esenciálne oleje › Kôpor (Dill)
Esenciálny olej Kôpor je ideálnym olejom pre domácnosť kvôli jeho bylinkovej príchuti. Semienka kôpru sú známe svojou ostrou, výraznou, hrejivou a štipľavou chuťou. Pre Grékov bol kôpor symbolom bohatstva a Rimania verili, že dokáže prilákať šťastenu, preto vyrábali z kôpru vence a ozdobovali nimi atlétov a hrdinov. V kuchyni sa môže kôpor používať v rôznych jedlách na zlepšenie chuti šalátov, zemiakov, rýb, karí, zeleniny a ryže.
Hoci sa ružové korenie názvom a vzhľadom podobá na čierne korenie, je blízkym príbuzným orieškov kešu. Jeho mierne ovocná a pikantná chuť má tiež jemnejšiu chuť než olej čierne korenie. Pieprovník peruánsky, čiže strom, na ktorom rastie ružové korenie, bol pre Inkov posvätný a všetky časti stromu využívali.
Sladkú korenistú arómu škorice zbožňuje celý svet. Škorica sa získava z tropického vždyzeleného stromu, ktorý dorastá do výšky 14 m a má intenzívne voňavú kôru, listy a kvety. Škorica má za sebou dlhú históriu kulinárskych použití, jej esenciálny olej je však prekvapivo mnohostranne použiteľný. Škorica sa často používa v roztokoch na vyplachovanie úst a v žuvačkách. Zriedením s frakcionovaným kokosovým olejom doTERRA sa z nej tiež môže vytvoriť hrejivá masážna zmes na boľavé kĺby v chladnejších mesiacoch.
Čierne korenie je všeobecne známa korenina do varenia, ktorá sa používa na zvýraznenie chutí jedál. Esenciálny olej čierne korenie sa opisuje ako pálivý, ostrý, ovocný a pikantný a môže sa na zvýraznenie chuti pridať do mäsa, polievok, hlavných jedál a šalátov. Hoci je čierne korenie obyčajne známe svojím nesmierne širokým kulinárskym využitím, rovnako pozoruhodné sú jeho účinky pri vonkajšom použití. Hrejivé účinky tohto oleja v kombinácii s frakcionovaným kokosovým olejom doTERRA môžu vytvoriť hrejivý upokojujúci masážny zážitok.
Koriander je svieža aromatická bylina, ktorá sa používa už stáročia. Je to populárna korenina pri varení. Aby ste premenili akékoľvek jedlo, stačí štipka esenciálneho oleja Semienko koriandra!
Nastavenie